1:a adventhelgen

I helgen har vi tagit det ganska lugnt...Krattat lite löv under våra äppelträd och päronträd. Jag hittade ormskinn i vedboden i lördags och nu är jag besviken att jag missat ormarna. Jag hade så gärna velat fotografera dem. Jag har sett två huggormar i sommar men de har ringlat iväg så snabbt att man inte har hunnit med :-(
Vi har dessutom adventspyntat lite, julgardiner, stakar, dukar etc har kommit fram igen...

I lördagskväll umgicks vi allihopa i vardagsrummet, alla hundar var med, medan vi såg på film, Benjamin Button med bla Brad Pitt. Det var en annorlunda story och filmen rekomenderas helt klart! Jag har lagat till en älgstek i helgen och det blev suuuupergott, vad skulle man göra utan älg och renkött??

Förutom ovanstående så har jag skaffat mej spotify så jag kan hålla mej ajour med all ny musik ;-) Håller på att skapa mej en spellista just nu. Stina har dessutom laddat ned skype åt mej så nu kan jag prata gratis med alla andra som har skype på sin dator. Det är tydligen bara att gå in och leta efter en kompis på en viss ort och om den kompisen finns på skype så kan man samtala via datorn och headset. Jag vet...Skype är inget nytt...men jag har aldrig använt mej av det förrut ;-)


Så här ser det ut hos oss just nu...ska det aldrig bli vinter??


Aigo har visat upp ett stort intresse för veden. Här har han promenerat in i vedskåpet :-)


Aigo har somnat med en colaflaska


Så här trött var Aigo sent på lördagskvällen t o m Noicy accepterade hans närgångna sätt ;-)


Lördagsnöje...

Ny duschkabin/duschvägg

Så har vi äntligen  fått en ny duschhörna, tack tack Per för det :-) Den gamla var lite ofräsch med rost å lossnande färg och mögelväxt i silikonet. Det var riktigt roligt att inviga den nya :-) Här kommer  bilder  på  den nya hörnan som Roland monterat åt oss. Tack Roland! Roland fixade dessutom våran rinnande toalett, underbart att slippa det :-)


Duschhörnan i utfälld form


Duschhörnan i infälld form

Vaccination H1N1

Vi var iväg och vaccinerade oss mot svininfluensan i tisdags. Typiskt - både jag och Stina fick bieffekter som väldigt ömmande och stel arm, ont i kroppen och över 38 grader i feber. Vi har varit lite hängiga men idag är det bättre, ingen feber :-) Förhoppningsvis är vi nu (el om någon tid) immuna mot H1N1 :-)

Aigo blir mer och mer stadgad här. Det är en tuff liten krabat, viljestark och kaxig...Vi har fått säga ifrån ganska ordentligt några gånger. Ibland har han varit riktigt odräglig med de andra hundarna. Noicy är den som han har mest respekt för trots att hon inte gör så mycket för att sätta honom på plats. Tikki har sagt till Aigo ordentligt en gång och det var när han hade ett tuggben i köket och blev trängd. Nu väntar vi bara på att Ila ska säga ifrån oxå. Ila är kanske för ung och omogen ännu för att kunna säga ifrån. Ila och Aigo fick vara tillsammans i vardagsrummet ganska länge igår(läs torsdag) för jag tänkte att hon skulle sätta honom på plats men icke. Hon leker bara och när hon tröttnat på att leka med honom vet hon inte vad hon ska göra så hon springer runt med svansen hängandes och med Aigo efter sig. Vi får väl se hur det utvecklar sig...

Jaha, en får återkomma igen för nu har jag lite att göra och sedan är det ju IDOL klockan 20.Helgaktiviteter

I helgen har vi naturligtvis ägnat mycket tid till våra hundar. Längre promenader med de vuxna hundarna och gårdspromenader med nya medlemmen Aigo. I lördags sken solen och det var så skönt att få se en solglimt igen  eftersom vi i över en veckas tid haft gråväder. Idag var gråvädret tillbaka igen med regn .-(

För alla er som funderat hur det gått med fladdermössen i våran gäststugan kan jag meddela att de inte hänger kvar på dörren. Här har det sista tiden varit kring 9 grader varmt ute och jag har kvällstid sett fladdermössen flyga runt under lampsken för att fånga insekter...Jag har fixat ritning på fladdermusholkar och även ordnat material, nu återstår det att få tid till att bygga dessa oxå. Sedan ska de ju vilja bebo dem oxå, det är mycket som ska stämma.

Jag har nyss läst färdigt Dan Browns nya bok "Den förlorade symbolen" och kan meddela att jag inte tycker den var lika bra som DaVincikoden och Änglar & demoner men den var dock betydligt bättre än I cirkelns mitt och Gåtornas palats. Handlingen är liknande de i de tidigare böckerna så det var inte direkt något nytt å överraskande men klart spännande och läsvärd iallafall :-)

Aigo berättar:


Här sover jag på min kusin Tikkis rygg, han är snäll han...


Eländiga handduk ;-) Efter varje kiss å bajstur blir jag avvtorkad med denna tingest men å andra sidan så bli jag ju torrare.


Mina ena matte har finfina vinterfoppas(40årspresent från svärmormor) och det är riktigt roligt att bita i det lurviga fodret!!!


Här busar jag med Ila(Bombax Jokasta), hon är jätterolig för det är buslekar med fart i :-) På den här bilden tycker jag dessutom att jag är fotogenisk ;-)


Full fart och eftersom jag inte hinner med riktigt så satsar jag mot att bita mej fast i Ilas halshår.

Nu måste vi, jag och min matte, avbryta våran rapportering för jag ska få mitt kvällsmål mat...och sedan skulle visst min matte spela lite wii-bowling.

Ny familjemedlem :-)

Vi har fått tillökning i familjen :-) Lappstintans Ice-breaker , Aigo, anlände till oss  idag.

Tack Märit för förtroendet att få förvalta honom och Tack så jättemycket Sanna för nedtransporten!
På Kallax flygplats genomgick Aigo säkerhetskontrollen både en gång, två gånger och tre gånger, personalen tyckte han var sååå söt...:-)

De andra hundarna i flocken tog den nya familjemedlemmen på olika sätt.
Noicy tyckte mest - gud vad jobbigt
men lite intressant är han, nä nu är det bäst att jag säger ifrån lite, han kan ju inte få klänga hur som helst på mej ;-)
Tikki - jag vill leka, jag vill leka men hur gör jag för han är ju så liten...
Ila - ahh, titta här har vi en ny lekkompis, tjolahopp!!, det är bäst jag visar min bästa sida dvs bakdelen och så viftar jag lite med tassen och så sprattlar jag lite mer ;-)


Här kommer de första bilderna på Aigo i sitt nya hem.


Min första måltid hos min nya husse och matte. Jag var vrålhungrig!!


Jag har ett ben som är gott


Jag hittade min nya sovplats i köket på en gång och den var jättemysig ;-)

Godnatt på er allihopa!! Vi är trötta allihopa efter en lång dag ;-)Norrlandsvistelse (2-9 nov)!

Väl framme hos Stinas föräldrar tog vi det väldigt lugnt i en vecka. Var in till Luleå och Piteå och hälsade på folk och handlade mm. Här kommer några bilder från veckan i norr...


VintervägGråväderVackert väder :-) Rävspår över isen
Tikki & Ila spanar in en död älgkalv. Tikki rycker medan Ila nöjer sig med att lukta lite försiktigt ;-)


Så skulle vi då ta oss hem oxå... Eftersom jag körde upp en bil som avlämnades så fick det bli flyg hem. Kallax - Arlanda där vi blev upphämtade av Maj & Gunnar för vidare transport hem - tack snälla för skjutsen och maten!! Det gick förvånansvärt bra att flyga med hundarna :-) men Noicy tyckte nog inte att det var så superkul att göra sin första flygresa på gamla dar'...Tikki fick resa i en liten kabinväska under Stinas stolssäte och Noicy & Ila reste i transportbur i bagageutrymmet. Det gick hursomhelst snabbt och bra! Kostnad hund i kabinen 200:- och hundbur i bagaget 300:- och sedan våra flygbiljetter då.


We have arrived!!!Sista arbetsdagen...

Jahaja...så var min visstidsanställning som hantverkare/snickare/vaktmästare slut...Gjorde min sista arbetsdag den 30:e oktober...Nu är det till att söka nytt jobb eller praktikplats eller studier eller vad man nu ska hitta på..Anmälde mej på arbetsförmedlingen måndag den 2:a november och sedan var det snabba ryck, fick i uppdrag av min svärmor att köra upp en inköpt företagsbil till Jokkmokk. Vi(jag, Stina och hundarna) åkte hemifrån klockan 11.00 på måndagen och kom fram på tisdagsmorgonen 03.30.


Vår jordkällare i höstskrud


Noicy är pigg


Ila är trött, trött, trött...


Tikki är misstänksam...

RSS 2.0