Första snöflingorna!

I veckan som gått har vi sett de första snöflingorna här nere...Nog har det varit kallt för årstiden tror jag. Nu har det blivit några grader varmare och regn. Att vi går mot kallare tider märks också i djurvärlden. När Stina skulle gå ut och hämta glass i frysboxen som står i gäststugan höll hon på att få hjärtsnörp, på insidan ytterdörren hängde/kravlade 4 st små darrande fladdermöss!! De är alltså på väg in i sin vinterdvala...Stina vill ha bort fladdermössen och jag vill ha kvar dem. Jag är dock lite orolig över att de faktiskt kommer att frysa ihjäl där de sitter nu...Nog för att de klarar minusgrader när de befinner sig i vinterdvala men vi kommer ju att öppna upp dörren lite nu å då när vi ska till frysen.Jag leker med Tikki efter att jag kommit hem från jobbet. Å ja ja... jag vet att jag har foppatofflor på mej. Jag trodde inte det skulle hända för de är ju så jvl fula. De är faktiskt  fruktansvärt jvl fula men det är lätt att halka in i dem.


Stina har satt upp den samiska flaggan på vårt entrétak. Fantastiskt snygg flagga!!


Jobbet den här veckan har varit allsidigt...målning av fönsterbågar och ett par pardörrar, tvättning av foderbord,buskröjning runt hus, rensning av hängrännor, flyttning av betesdjur mmRuntom och i den här ladugården har jag jobbat i veckan. Väldigt kall och isande vind ute den här veckan.Här är foderbordet inne i ovanstående ladugård. Hereforddjuren är nyintagna från bete. Jag hade fullt upp i 1½ dag med att tvätta rent det här foderbordet. Spolade på för fullt med hetvattenhögtryckstvätt i en och en halv dag som sagt...Foderbordet är 53 meter långt och det blev några gångers spolande fram och tillbaka kan jag säga. Innan djuren togs in ströade jag också upp djupströbäddarna med halm. Tio halmbalar fördelade på två bäddar.

Imorgon är också ledig dag så vi har en del planer bla att åka på IKEA i Linköping :-)


Kommentarer
Postat av: Ulrika

Hejsan! Saknar dig!! Men det är roligt att du har din blogg så att man kan ha lite koll på dig;)Kramar

2009-10-17 @ 23:25:12
URL: http://www.svarthogenskennel.se
Postat av: Maria i Hammerdal

Ska inte skriva något om foppisarna den här gången ;oP Undrar väl mest i alla fall du varit med och renoverat den omtalde bastun för 1,8 miljoner :-oJag tycker att ni ska flytta fladdermössen nån stan där det är mindre spring så de får dvala ifred.

2009-10-18 @ 12:18:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0