Åter i Norrland :))

Den 2 juni åkte vi upp till Kåbdalis. Åkte vid 6-tiden på morgonen och var framme ca 13 timmar senare. Som vanligt var det knökfullt med packning i bilen + att Stinas mormor följde med och hon hade också packning...

Vi har hitintills ägnat mest tid till att bara umgås och vara ute med hundarna. Som nästan alltid den här tiden på året här uppe i norr så har det varit blygsamma temperaturer, under 10 grader dagtid och minusgrader en del nätter...men nu håller det på att vända :) P g a de låga temperaturerna har det kläckt ut lite insekter :( och därför har vi valt att avvakta med fisketurer. Nu är dock en del dagsländekläckningar igång så snart, snart blir det fiske :))

Idag har vi firat Stinas mamma som fyllt år och imorgon blir det till att fira Stinas lillebror som tar studenten!! Sedan nästa vecka firar vi återigen Stinas lillebror som fyller 20. En massa firande blir det alltså!

En dag var vi in till Jokkmokk och hälsade på folk och handlade lite. Vi har också varit in till Piteå två dagar för lite olika göromål. Fikade gott fika på Ekbergs i Piteå en dag. Passade också på att äta på Pizzerian Älgest(Äljest, hur det nu stavas?) i Öjebyn en annan dag. Det var lite snabbsammanfattnig av läget hitintills.

Lilla "räkan" Ila har dragits med ögoninflammation i nån dag nu - är det någon som har nått bra tips så kommentera gärna :) Jag behandlar henne just nu med att skölja med koksaltlösning och en salva som heter Noviform. Jaja, ger den förmodade ögoninflammationen inte med sig på någon dag får vi väl åka till veterinären och kolla om det fastnat något under ögonlocken och om det finns någon skada på hornhinnorna...Mest troligt tror jag att hon har en lindrig inflammation.

Aigo har fått testa att ha pejlhalsband på sig ute i skogen, detta efter en liten smitning häromdagen.

Tikki, han njuter som vanligt av livet :)


Aigo, Ila & TikkiTikki pustar ut...visst ser han ut som en liten gubbe ;)Aigo & Ila tar paus i springandet


Tikki med en sik som vägde 4,24 kg. Fiskare: Rune, fångstplats: hemlig ;)Sångsvanar vid Abborrträsk( ja jag vet det finns många abborrträsk...)Tikki sover skönhetsömn...han är vår lilla bumbibjörn :)

På snart återseende :)Kommentarer
Postat av: Maria i Hammerdal

Ha're så skönt å lycka till me fisket :o)

2010-06-10 @ 23:53:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0