Flytt & artrikedom!!

Så skall det bli offentligt...i mitten av juli flyttar vi till en by utanför Piteå. Vi har köpt ett 1½plans hus med jättehärligt läge och finfin tomt.  Det känns skönt att komma till Norrland igen:) samtidigt som det känns lite trist att lämna denna sörmländska och idylliska plats
Just nu känns allt bara jobbigt med flyttpackandet och det är kort om tid tills det att flyttfirman anländer. Usch vad man drar på sig prylar...
Det är en del att fixa med i samband med flytten också så det blir en massa telefonsamtal hit å dit! Det skall bli skönt när vi väl kommer på plats i vårt nya hem!

Jag kommer ju oxå att få fundera ut ett nytt namn på en ny blogg efter flytten...jag kommer att lägga ut en länk från den här bloggen till den nya så att ni läsare kan spara ned den adressen...

Vi söker för tillfället också en del jobb så det är ytterliggare en tidskrävande sak mitt i all flytt.

Här har vi soligt och runt 25 grader varmt...Hundarna kan gå ut och in som de vill då vi har en komposthage utanför entrén. Det blir mest kvällspromenader då det har blivit svalare. För tillfället har vi en massa  kvigor på Sågtorpsbetet och de är några nyfikna rackare :) - de kommer rusandes så fort de ser en. De verkar också ha en viss förtjusning i gräsklippar/grästrimmerljud. Så fort man startar en klippare kommer de :)

Midsommarhelgen firades här hemma på torpet. Vi bjöd in Stinas mormor för lite mat. Sill, potatis och tunnbröd. Grillat renkött med tillbehör. Kaffe och jordgubbstårta(som Stinas mormor bakat). Lugnt midsommarfirande med andra ord :)

Hundfronten då...Jo, Aigo är i slyngel och spökåldern just nu. Han får för sig att han ser och hör saker och då måste han bara morra. Vi hittade dessutom en söndertuggad hudlotionsflaska häromdagen och Aigo är starkt misstänkt! Någon lotion såg vi inte till så den var väl uppslickad...Aigo har också börjat stjäla mat av Tikki så det får vi stävja med bestämdhet då Tikki bara backar undan. Tikki och Ila, ja dom är som vanligt...Ila är ett riktigt yrväder då man triggar igång henne och Tikki han är en skötsam pojke som gillar sin tennisboll :)


Rörigt är vad det är...


Jag har också tagit mig lite tid att vara ute på små expeditioner för att fotografera av mångfalden runt torpets knutar. Här kommer några bilder på den :) Komihåg copyrighten ;) Några av mina bloggläsare tycker det är alldeles för mycket insektsbilder men det får de ta ;)) Jag kan bara inte håll mej alltså...


Aspfjäril (Limenitis populi)


Aspfjäril (undersidan)


Nässelfjäril (Aglais urticae)


Vinbärsfuks (Polygonia c-album)


Stor pärlemorfjäril (Mesoacidalia aglaja)


Gräsfjäril. Svingelgräsfjäril?? (Lasiommata megera??) Experthjälp tack...


Samma som ovanstående men undersidan av vingarna...Någon som vet??


Också en gräsfjäril...Art?? Hjälp?


Bred trollslända (Libellula depressa)


Kungstrollslända (Cordulegaster boltoni)


Blå flickslända ( i Sv 6 arter) (Coenagrion puella?)


Gräsgrön guldbagge (Cetonia aurata)

Kommentarer
Postat av: Göran i Sunnansjö

Norrlands oligotrofa sjöar och fem olika lövträdsarter... ja nog kommer ni att sakna Sörmlands artrika miljö... men Piteå har väl också några intressanta miljöer, bl a ett kustband med härliga flyttstråk med fågel... och en säregen lukt av behandlad cellulosa... : )

2010-06-27 @ 21:47:58
URL: http://www.sunnansjo.nu
Postat av: Göran i Sunnansjö

Norrlands oligotrofa sjöar och fem olika lövträdsarter... ja nog kommer ni att sakna Sörmlands artrika miljö... men Piteå har väl också några intressanta miljöer, bl a ett kustband med härliga flyttstråk med fågel... och en säregen lukt av behandlad cellulosa... : )

2010-06-27 @ 21:49:32
URL: http://www.sunnansjo.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0