Du sköna maj... ;))

Våren har fortskridit trots en del riktigt kyliga nätter med minusgrader. B la så anlände den svartvita flugsnapparen till Sågtorp i måndags. Jag klippte gräsmattan igår(tisdag)för första gången den här säsongen! Det är väl ett bra vårtecken?-Anna-Lena klipper gräset ;)
En hel del fjäril har också "vaknat" till liv bla Aurorafjäril, Sorgmantel, Blåvingar och björnbärssnabbvinge för att nämna några. (Nässelfjäril, Påfågelöga och Citronfjäril är alltid först ut på våren så de är vakna sedan länge).

Första gräsklippningen för säsongen


Pärlhyacinter


Björnbärssnabbvinge på Vårbrodd/Vårkrage


Skogssnigel (hålet på manteln är ett andningshål och manteln fungerar typ som en lunga), kunde inte låta bli att nämna det, biolog som jag är ;)


Middagsmat(8 maj), nästan en repris av valborgsmiddagen...Inte lika avancerad potatis och sallad dock. Ser smarrigt ut va??
Nu är det ju så att vi äter middag varje dag men det blir dock inte alltid så exklusivt så det är värt att dokumentera, ifall det är någon som undrar. På tal om middagsmat så tackar vi Maj & Gunnar för senast!

Jaja, imorgon är en ny dag. Ska försöka att ta mej upp i gryningen för det är då som fotograferingsförhållandena är som bäst, så hej så länge!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0