God Jul !God Jul på er allihopa önskar hundflocken och mattar på Sågtorp!!   :-)
På bilden från vänster: Ila, Noicy, Aigo & Tikki

Ja se det snöar...:-)

Jahaja...idag har det vräkt ned snö hos oss!! Vi har nästan snöat fast här ute i torpet, nä bara skojar, nog har man varit med om värre. Vi har dock fått mellan 15-20 cm pudersnö och det snöar fortfarande men nu börjar det slå om till plusgrader så nu övergår det till blötsnö :-(    Det verkar som det varit en hel del incidenter i trafiken runtomkring!!


Vi var ute och gjorde våra ärenden från morgonen idag. Stina bjöd på caféfrukost idag - det blev leverpastejmacka, lussebulle och en te för min del - det var gott!!
Vi har b la varit till veterinären med Aigo och Tikki. Aigo fick sin 12veckorsvaccination och Tikki gav ett blodprov för vidare kontroll om den tidigare rabiesvaccinationen tagit. När vi sedan kom hem till torpet tog vi och klippte klorna på alla hundarrna och sedan var det snöskottning som stod på schemat.


Så här vintrigt såg det ut hos oss idag :-)

Ila dementerar...

Ila dementerar kraftfullt att hon skulle ha utvecklats till en lhasa apso...Ila putsades litegrann inför julfirande för någon dag sedan :-) Anledningen till att nyputsade Ila inte funnits på bild ännu är att hennes mattar har velat skydda hennes hundliga integritet ett tag ;-)
Ila: - Jag ser fjantig ut...

Julmarknad i Malmköping!

Idag var vi in en snabb tur till Malmköping på julmarknad. Plusgrader återigen och regnigt - trist, trist...Gick bla runt på torget och sedan på hembygdsområdet där vi besökte Ingrid(svärmormor) som säljer grytlappar, raggsockor, lapptäcken, kuddar etc. Vi tittade också in på Olle smeds butik där det fanns en massa fina smidda grejor som golvljustakar, kandelabrar, krokar och väggprydnader.
Handlade mest ätbara saker som korv m bröd, räkröra och ostkaka. Förutom det köpte vi en julkärve(havrekärve) till fåglarna.


Malmköpings torg

Aigos 1:a kloklippning

Vi har i veckan klippt klorna på Aigo för första gången :-) Det gick strålande, Stina höll i Aigo och jag klippte, det var snabbt avklarat utan problem eller incidenter :-)

Vi har börjat servera alla våra hundar, inkl Aigo, mat samtidigt. Det är ju viktigt att vi får det att fungera och det är lika bra att börja nu. Aigo är ett matvrak och han försökte stjäla mat av både Noicy, Tikki och Ila. Tikki hann som vanligt sluka sin mat innan Aigo hann dit och stoppa ned nosen, Noicy backar hellre undan från matkoppen än ställer till konflikt så vi fick säga till Aigo. Ila tar lite tid på sig när hon äter så Aigo smög iväg till henne.  Ila morrade en gång lite lågt, sedan lite högre och så en tredje gång mer ordentligt men Aigo gav sig inte så Ila var tvungen att säga ifrån lite kraftigare, hon morrade och markerade sedan ordentligt med käftarna i luften framför Aigos nos och då gav det resultat!! Snacka om strykare...Äntligen säger Ila ifrån någon gång också!


Kloklippning


Godisdags!!


Jag lagar mat(renstek m sås, pommesfrites och tillbehör) mellan hundbestyren. Viktigt matlagningstillbehör, en liten öl och i detta fall en Tuborg:-)


Första ordentliga kylan!

Jahaja, ute i sista minuten kanske man skulle kunna säga...På tisdagen(1/12) så tänkte jag att det var läge att sätta på vinterdäcken på min bil. Hann bara börja med det vid 14-tiden så kände jag att det slog om och plötsligt blev kallare. Jag lade om däck relativt snabbt och gick in. Väl inne hade vänliga bekanta ringt på mobilen och varnat för blixthalka. Jag gick ut och pinkade Aigo en halvtimme senare och då frasade det i gräset. På två timmar hade temperaturen droppat rejält och senare på kvällen var det ca-7 grader. Snacka om i grevens tid eller så kanske man skulle säga "tajmat nilsson"??

Vi har också mängder av fåglar vid fågelbordet just nu, mest mesar, nötväckor, nötskrikor och en och annan Grönfink.

Talgoxar


Nötväcka


Så här såg det ut vid torpet nästa dag när det var minusgrader ute. Rejält med rimfrost :-)


Så här såg det ut på torpet när Stina hade tänt eld i spisen...


Nä bara skojar. Det är ingen fara på torpet!! :-)) Det var jag som var ute och testade kameran i olika fotograferingslägen. Så här skulle bilden bli istället hehehe...


Ha dé allihopa!

RSS 2.0