Praktik :-)

Torsdag 090514
Har varit på min praktikplats i snart två veckor. Jobbet är som jag tidigare nämnt väldigt varierande och roligt. Idag har jag spikat  och grundmålat panel på en gammal drängstuga. Det har gått som en smäck..Lite träningsvärk i armarna kanske men det är klart överkomligt ;-) Fotograf till de två medföljande bilderna är min fantastiska läromäster Roland, släng dej i väggen Martin Timell...


Spikar panel

Spika, spika o spika ;-)
Pysselhelg ;-)

I helgen var min bror här och hälsade på. Jag tyckte att han behövde kom ut lite i Sverige...hehehe egentligen behövde vi honom som arbetskraft :-)         Skojar bara, det var jätteroligt att han ville komma och hälsa på och när han ändå var här hjälpte han oss med en hel del trädfällning! Tack snälla Lars!
Jag klippte gräsmattan, fyllde igen hål som Ila grävt, tvättade högvis med kläder och skötte markservicen medan Lars fällde träd.  Lite sightseeing hann vi oxå med under helgen, bla kollade vi in Stenhammars gods.

Nyheter! Fågelholken med kamera är nu frekvent besökt av en svartvit flugsnappare, vi får se vad det blir...

Förövrigt så måste jag säga att det är väldigt roligt att så många lägger in kommentarer i bloggen. Kul, fortsätt gärna...

Lars fixar ved

Lars drar fram vedstockarDrar upp träd

Ett träd ville inte ramla åt rätt håll utan hamnade hängandes på andra träd så vi fick dra upp det.Stina i baklastaren

Stina i baklastarenLastning vedkubbar

Lastning av vedkubbarSvartvit flugsnappare

Svartvit flugsnappare i blommande päronträd
Bild från sightseeingtrippen, Stenhammar slott

090505 Tisdag

Igår började jag som praktikant snickare/fastighetsskötare. Det gick förvånansvärt bra att ta sig upp ur sängen både igår och idag. Sysslorna är verkligen varierande. Skjutsa iväg kylskåp och spisar till avfallshanteringen, kapa trallvirke, rengöra vattenblandare, samla in stutar ute på bete, laga stengärsgård, gjuta betongtröskel mm. Det är riktigt roligt! Kanske är det fastighetssnickare jag ska bli när jag blir stor ;-)
Jag hann oxå åka ut på brukshundklubben med Tikki nu under kvällen, miljöträning, miljöträning och åter miljöträning...
Tikki var betydligt lugnare ikväll än tidigare så det går framåt....Ska prova att åka in till själva samhället också och träna hundmöten där så att det inte bara blir ett platsbetingat beteende till just klubbplatsen. Nåja, nu är jag så trött att jag nästan ser i kors...dags att gå och lägga sig.Körsbärsträdet blommar!!

090503 Söndag

Jahaja...idag var det så dags att testa "carpolishern"... Mycket mankemang för att tvätta, torka och vaxa bilen...Det tog flera timmar. Hundarna låg ute och slöade och njöt av att se matte i arbete ;-) Pust och stön...Så många gånger tror jag inte bilarna kommer att bli vaxade i sommar. Passade också på att ta fram utemöblerna och rengjorde dem.

Förövrigt så var det ju dags att deklarera idag, jag är alltid sent ute med det och inget undantag den här gången heller. Nåja nu är det gjort iallafall med en dag i förtid.

Nähä, nu måste jag ställa iordning matsäcken inför morgondagen och sedan är det nästan dags att hoppa i säng om jag skall orka upp klockan 06.00. Godnatt och sov gott.


Jag testar polermaskinen på Stinas bil...


Vaxning bil
Sista 'touchen' på Stinas bil...

Ila njuter av att se matte i arbete
Ila njuter av att se matte jobba hårt..

090502 Lördag

Igår hade jag storstädning + att jag bakade en långpanna Silviakaka  och en långpanna falsk potatisbakelse. Fy tusan va huslig jag har blivit då ;-)  Jag rengjorde tvättmaskinsavloppet oxå, icke att förglömma..
Vi har haft fikagäster här idag och sedan har vi grillat spett med älgkött, chorizokorv och diverse frukt & grönt. Supergott, tack brorsan för älgköttet!!

Fick en "car polisher" i present idag så där helt appropå' , så imorgon tror jag biltvätt och vaxning av bil står på agendan!? Om det inte blir regnigt då förstås. Hade tänkt hinna med att finputsa våra två utställningsbordrar inför Årets Border i Arboga(16 maj) också..Ja det finns mkt att göra hela tiden så här års. Hundgårdsbygget står still just nu enbart pga tidsbrist. Till vissa moment som tex stängseluppsättning är det ju himla bra att vara två och just nu är det sällan vi har tid över till det...Jag börjar få lite panik över det faktiskt ;-) Nåja vi får se vad morgondagen har i sitt sköte...     Godnatt och Sov gott!

RSS 2.0