Kåbdalisvistelse!

Så vidare till Stinas föräldrahem i Kåbdalis :) Skoter och skidföret var dock sämre här än i Jämtland pga stort snödjup, höga dagstemperaturer, regn och sol.
Nåja skam, den som ger sig...En dag tänkte vi att vi skulle iväg å prova fiskelyckan. Nisse, Jonas, Stina och jag begav oss iväg med tre skotrar av olika modeller och efter ca 500-600m och ett flertal fastkörningar fick vi så ge upp och vända om :( Snön var som socker och det fanns ingen botten, man sjönk ned till midjan i blötsnön då man klev av skotern för att få lös den. Snacka om rutten snö! Det tråkiga var att en av skotrarna dessutom gick sönder och fick bogseras till väg för vidare frakt hem med släpvagn. Vi var dock inte så deppade efter dagen, vi hade iallafall gjort ett försök!
Jag provade istället skidföret efter skoterlederna med hundarna...Det var bärighet för det, men blött och slaskiskt ute på isarna. Åkte ca 6km med hundarna första dagen och det är inte så illa eftersom föret minst sagt var lite tungt plus att jag inte stått på skidor tidigare i vinter
. Hundarna tyckte det var jätteroligt :)) Lite träningsvärk har jag ju haft men vadå...Det var bara till att ta en runda till nästa dag...Vi har ju som sagt fler hundar och det är lite för trixigt med 4 hundar i flexikoppel framför. Två hundar per tur räcker gott å väl :)

Ila t h(Bombax Jokasta) och Noicy t v (Bombax Noicy). Värsta dragspannet!! ;PLedskyltar vi passerade....

Två dagar har vi använt till att hälsa på vänner. En dag var vi till Piteå och hälsade på hos En Båårdiz kennel och kennel Lappstintans. Middag blev det på Pit stop tillsammans med Stinas mamma ElliKari och Jonas(Stinas bror).
Andra dagen var vi till Råneå och hälsade på bekanta till Stina. Sedan åkte vi in till Luleå och Stina bjöd på kinamat på Waldorf. Gottgott :)

Igår var vi ut en sväng till en av renhagarna och tittade lite.


Nåja, fortsättning följer...Nattinatt!Påskhelg!!

Påskhelgen tillbringades i Lillviken hos min pappa och bror. Stina, jag och hundarna hade dock eget boende i stugan på gården. Packningen transporterades ned med skoter och kälke...Det är lite gammeldags i stugan, vedspis, inget vatten på vintern och torrdass...men vad gör det när det är mysigt och men kan gå upp till huset och duscha ;)


Stugan

På påskafton skotrade vi över Flåsjön till pimpeltävlingen i byn Siljesåsen. Pimpeltävlingen gick väldans bra :)) Jag kom trea av ca 105 deltagare med 1638g fångad fisk, min bror Lars kom fyra med 1608g och Stina hamnade oxå på prisplats med 225g. Jag missade priset för dagens största fisk med 24g vilket grämer mej lite...Jag vann en elektrisk knivslip av märket OBHNordica. Brorsan valde en mackgrill och Stina en reflexväst från Pinewood. Fina priser alltså :)) Sedan skotrade vi hem och pappa hade ordnat med middag, vilken fantastiskt dag!

På påskdagen skotrade vi iväg till Stortjärna mest för nöjes skull i det vackra vädret :)  Vi tänkte att vi skulle försöka dra upp några storabborrar med kilovikt...men denna dag ville det sej inte riktigt, kanske var det för vackert väder...Stina körde min skoter med Tikki(Lappstintans Martini) på sätet, jag åkte kälke med Aigo(Lappstintans Icebreaker) bakom brorsan skoter. Ila(Bombax Jokasta) & Noicy(bombax Noicy) fick stanna hemma denna skotertur men de fick annan aktivitet senare på dan' .

Stina provar fiskelyckan!


Jag och Aigo njuter av solen tillsammans...


Lars fångade dessa fina abborrar :)


Tikki & Aigo busade mest hela tiden!

Annandagpåsk använde vi till att hälsa på släktingar och vänner. På kvällen gick vi till grannarna Arvi och Berit(vet inte om jag stavat namnen rätt) och surrade, åt godis och drack lite vin...Vi tittade oxå på Berits vackra akrylmålningar, fantastiskt fina :) Vi hade mycket trevligt!

På tisdagen packade vi ut oss och fortsatte vidare till Kåbdalis!


RSS 2.0