Gräs, gräs och åter gräs ;)

Den här veckan har till största delen ägnats åt gräs! Klippte gräsmattan i måndags, trimmade gräs runt byggnader mm i onsdags och klippte gräset igen i torsdags...Det växer så det knakar. Vädret har varit skiftande och ingen värme att tala om. Perfekt för gräset alltså!
Tråkigt vardagsgöra som tvättning och städning har också avklarats...

Igårkväll hade vi två goda vänner här på middag. Alltid lika trevligt umgänge :) Roligt avbrott i den grå vardagen...


Våra middagsgäster och jag

Efter önskemål så kommer det några växtbilder nedan


Äppelträden och päronträdet på framsidan


Äppelträdet på baksidan


Äppelträdsblommor


Plommonträden blommar


Syrenerna har inte börjat blomma ännu, iallafall inte den här sorten


Liljekonvaljer i slänten på baksidan


Kan inte hålla mej ;) så här kommer oxå en fågelbild och en insektsbild


Skogssnäppa


Aspglansbagge

Det var allt för den här gången...ha det gott allihop!


Årets Border 2010

Till att börja med så får jag tacka för alla värmande och tröstande ord på bloggen, på facebook, per sms och per telefon som jag fått i samband med Noicys bortgång. Jag/ vi saknar henne oerhört mycket :'o(

I helgen var vi på Herrfallets camping strax utanför Arboga där Årets Border 2010 gick av stapeln. Mycket fin camping nere vid ett naturreservat vid Hjälmaren
. Förutom utställning så var det grillning och sena kvällar i goda vänners sällskap :)
Utställningsdagen var mycket solig och varm så det var jobbigt för både hundar och förare och för att inte tala om domarna som stod i gassande sol hela dagen. Totalt antal deltagande borderterriers var 188 st!! Domarna höll på från klockan 09.00 till ca 17.30, snacka om heldag. Vi hade med oss Tikki, Ila och Aigo men vi ställde bara Aigo i år. Tikki och Ila fick ligga å pusta i skuggan i utställningstältet...Aigo (Lappstintans Ice Breaker) pustar i värmen...Jag och Aigo framför domar/sekreterar-tältetJag och Aigo springer i ringenSå här sliten kan man se ut efter en solig utställningsdag + en jvl bonnbränna! Typiskt!

Aigo skötte sig mycket bra i och utanför ringen :))Han visade verkligen vilken trevlig liten herre han är :)) Stina är såååå stolt och glad över sin lilla "pojke"! Annars vid andra tillfällen är det min lilla "pojke" ;))

Aigo(Lappstintans Ice Breaker) placerade sig på 5:e(Reserv) plats i sin klass, valpklass 6-9mån. Yippie!! Kanske hade det kunnat bli bättre med en Aigo i sträv päls...För dagen var han i pyjamaspäls så att säga...Aigo deltog också med släkten som gick och vann Bästa avelsklass! Yippie! Hanhundarna dömdes av Simon Jackson(kennel Clipstone) från Storbrittannien. Här kommer domarens omdöme/Aigos kritik:

8month, Very good head, perfect mouth, good otter expression, strong neck and shoulder, good bone, nice body in profile, moves with drive and paise

Översättning:
8 månader, mycket bra huvud, perfekt mun, bra utterlikt uttryck, stark nacke och skuldra, bra benstomme, trevlig/fin kropp i profil, rör sig med driv och målmedvetenhet/distinkthet

Anlände hem till torpet vid 15-tiden söndag. Borta bra men hemma bäst!! Hundarna tyckte det var skönt att få komma hem :)

Hejhej och svansviftningar!!

Till minne av Noicy


Vadå mycket!?

Så här års är det alltid mycket att stå i...Gräsklippning, blomrabatter,fotografering,hundaktiviteter,
förberedelser inför sommarfiske för att nämna några saker. Idag tyckte jag att det var dags att byta däck på bilen, typ en månad sent..., så jag körde in till verkstaden och köpte fyra nya sommardäck. Dyrt men nödvändigt, då mina gamla var olagliga.
Har oxå äntligen fått ändan ur vagnen och fått upp sommargardiner istället för jul/vintergardinerna i vardagsrummet.


Fint däck ;)


Sommargardinerna


Jag har också tagit upp flugbindningen igen efter en lång tids uppehåll. Jag tänkte att jag måste fixa några bra torrflugor inför kommande sommarfisket norrut. Här är flugorna som jag band igårkväll...


Längst fram 4 st Europea 12:or, längre bak 3st Klinkhammer(och en Europea12:a som skymtar)

Tänker också binda upp några TKKflugor, superpuppor, rackelhanar, harörenymfer(förtyngda) och muddler minnows, bara för att nämna några typer ;)   Det gäller att förbereda sig för alla typer av fiskeförhållanden. Är det någon som har någon mer bra fiskefluga att tipsa om? Kommentera gärna, jag kan ha glömt någon riktigt dunderbra...Flugorna är tänkta mest till harr och öringfiske.


För bloggläsarna i Norrland, så här är björklöven här nere nu...

Imorgon blir det gräsklippning (igen), gullviveplockning, trekaffe med gäster och senare på kvällen blodspårning med hundarna.  Fullt schema alltså förrutom det vanliga underhållet i hemmet alltså ;)

Ma höres( lite halvt på jämtska = vi hörs)

Du sköna maj... ;))

Våren har fortskridit trots en del riktigt kyliga nätter med minusgrader. B la så anlände den svartvita flugsnapparen till Sågtorp i måndags. Jag klippte gräsmattan igår(tisdag)för första gången den här säsongen! Det är väl ett bra vårtecken?-Anna-Lena klipper gräset ;)
En hel del fjäril har också "vaknat" till liv bla Aurorafjäril, Sorgmantel, Blåvingar och björnbärssnabbvinge för att nämna några. (Nässelfjäril, Påfågelöga och Citronfjäril är alltid först ut på våren så de är vakna sedan länge).

Första gräsklippningen för säsongen


Pärlhyacinter


Björnbärssnabbvinge på Vårbrodd/Vårkrage


Skogssnigel (hålet på manteln är ett andningshål och manteln fungerar typ som en lunga), kunde inte låta bli att nämna det, biolog som jag är ;)


Middagsmat(8 maj), nästan en repris av valborgsmiddagen...Inte lika avancerad potatis och sallad dock. Ser smarrigt ut va??
Nu är det ju så att vi äter middag varje dag men det blir dock inte alltid så exklusivt så det är värt att dokumentera, ifall det är någon som undrar. På tal om middagsmat så tackar vi Maj & Gunnar för senast!

Jaja, imorgon är en ny dag. Ska försöka att ta mej upp i gryningen för det är då som fotograferingsförhållandena är som bäst, så hej så länge!

Fågelskådning

Rättelse: Efter starka protester ;) måste jag nu rätta sakfel i tidigare inlägg...Valpen Wille ägs av ElliKari. Wille var alltså en present från Rune till ElliKari då hon behövde en sällskapshund kombinerad björnhund/älghund.

Jag var uppe innan tuppen imorse...for ut och fågelskådade lite :) Det var frost och minusgrader när jag for iväg. Jag fick till och med skrapa bilrutorna! Här kommer några bilder från fågelobservationerna.


Knipor, fotograferat med NIKON P6000 genom tubkikaren Kamakura SP-83 ED


Svarthakedopping, fotograferat med PANASONIC LUMIX DMC FZ28 - maxzoom


Huvud på en Kanadagås, fotograferat med NIKONP6000 genom tubkikaren Kamakura SP-83 ED


Kanadagäss i morgonljus. Fotograferat med PANASONIC LUMIX DMC FZ28

Som synes så håller jag på att leker/testar kameror. Vill veta vilken som är bra till vad å så vidare. Använde aldrig min NIKOND90 eftersom jag saknar objektiv för så långa avstånd som det var frågan om. Det ska sägas att fotograferingsavstånden var mycket långa!! Under fotograferingen hade jag motljus vilket är lite besvärligt, men hade inget annat val än att ta ur den vinkel...Motljus är väldigt besvärligt vid fotografering genom tubkikaren då den tar in mycket ljus...Tips på vad jag ska göra mottages tacksamt...Ska jag sätta ned exponeringen och även ISO kanske? Fotografering genom tuben funkar riktigt bra vid annat ljus och inte allt för långt avstånd :) Bilden av huvudet på Kanadagåsen blev inte så tokig! Jag skulle ju säkert kunna få till bilderna bättre med mer redigering oxå men har inte lagt ned så mycket tid till det just nu.
Sista bilden blev härlig med reflexioner av gässen på vattenytan :)

Inte bara växter...


Gärde

Här nere är det full vår med sommartemperaturer, enligt SMHI. Inte bara en massa växter har tittat fram utan en hel del småkryp och diverse har tagit sig ut i solen...VARNING FÖR OTÄCKA BILDER FÖR EN DEL PERSONER


Kopparödla (eller kopparorm, det är en ödla men den liknar dock en orm), Sågtorps gräsmatta


Snok solgassar uppe vid vedbon(lilla vedbon) Till min stora förtjusning och Stinas förskräckelse!!

Jag är överlycklig över denna bild, ni ska veta att jag smög. Missade ormen igår, då den hann rassla iväg i världens fart. Det är inte så enkelt att fotografera dem då de är väldigt lättskrämda.

Våra hundar bär sedan hemkomsten, fästinghalsband. Här började ju fästingsäsongen redan för ca en månad sedan. Det spås ju oxå att det ska bli ett riktigt fästingår i år! Vi använde fästinghalsband, Scalibor, ifjol oxå och de fungerar riktigt bra. Hurvida de egentligen är bra för hundarna, oss människor och omgivande miljö kan man ju bara gissa, de innehåller ju ett nervgift...

Ila är snart i höglöp igen och nu börjar det vara dags att separera hundarna åt, så att det inte händer något oplanerat menar jag.


Ila, min lilla älskade "räka"Hemma på torpet och VÅR!!

Borta bra men hemma bäst :) Väl hemma igen så brukades helgen till att tvätta och städa...nödvändigt men tråkigt...
På måndagen kom Stinas mamma ned från Kåbdalis och med sig hade hon Runes 12(?)veckorsvalp, Wille! En blivande älg/björnhund... Livat i huset kan jag säga :)
På torsdagen kom Stinas pappa Rune hit och med sig hade han Axa, en Laika, ännu mer livat i huset kan jag säga ;)
På Valborgsmässoaftonen grillade vi renfilé och tillbehör som champinjoner, paprika, lök och äpplen. Detta serverades med hasselbackspotatis, sallad och bröd. Öl och vin avnjöts till maten och som efterrätt åt vi hallon/chokladfromagetårta. Det hela var mycket gott kan jag säga...Jag är en hejare på att grilla måste jag säga...hehe det är inte lätt att vara ödmjuk då man vet att man är bäst ;))


Våren har kommit långt här nere! Vitsippor, blåsippor, vårlök, svalört, violer, scilla och gullvivor blommar redan för att nämna några växter. Björken har minst musöron och syrénens blad har börjat titta fram. Här visas några vårbilder

Knoppsprickning i äppelträden


Violer i gräsmattan


Gullvivan blommar


Vitsippor överallt!!


Blåsippor

Tranor ute på ett gärdeÅter i Jämtland :)

Från Kåbdalis tillbaka till Jämtland igen. Lämnade av släpet och skotern i Lillviken. Vi tillbringade ytterliggare tre dagar i stugan. Vi utnyttjade verkligen dagarna där till max.
Första dagen var vi in till Östersund för besök på bilcenter(SAAB) och folktandvården. Stina behövde ett akut besök hos en tandläkare då hon haft tandvärk i tre dagar :(  Därefter for vi till Nälden för att besöka vänner som fått tvillingar. På återfärden till Lillviken passade vi på att titta in på Strömsund Brukshundklubb där de hade ring/utställningsträning den kvällen. Bra för då passade vi på att träna Aigo lite, plus att jag träffade gamla bekanta över en kaffe inne i klubbstugan. Trevligt! Sedan hann vi med ett besök hos kennel Svarthögens oxå :) Ljuvliga valpar!! Åter i Lillviken 23.30 och lite trötta kan vi säga...


Strömsund Brukshundklubbs stuga


Så här trött var jag på kvällen!! Gäsp, gäsp...

Andra dagen for vi till Strömsund och handlade lite på DollareStore och sedan mötte jag upp med mina hyresgäster i Hammerdal. Efter det gjorde vi ett besök hos mina goda vänner på Mullnäset, Kennel Mihaikias. Stina hittade en ny älsklingsras, Alaskian Malamute...Njae -  sa jag, det är både arbetsamt och smärtsamt att äga sådana draghundar ;) Det gör jvl ont att cykla omkull med dessa hundar iallafall ;))

Tredje dagen beslöt vi att spendera i Lillviken. Vi for till Såga för att fiska lite sik. Lars följde med som guide och fiskesällskap! Den var en händelserik fisketur, jag såg en utter på tre meters avstånd som helt plötsligt plaskade till och stack upp huvudet vid vakkanten!! Allt gick så himla snabbt så det fanns inte en chans till att få bild på det hela. Här följer dock lite andra bilder

Isbild från Såga


Strömstare vid Såga


Jag vid vakkanten, Såga


Nötkråka i grantopp nere vid stugan!! (Är tvungen att lägga ut bildbeviset Lars ;)

På fredag(23/4) vid 10tiden åkte vi så hem mot Sågtorp och anlände dit vid 21-tiden. Drygt, men allt gick bra!
RSS 2.0