Fullt hus(torp) & Digiscoping!!

20 -24 januari hade vi besök av hela Kåbdalisgänget (dock ej hundarna). Det var roligt att få besök men det kunde ha skett under roligare omständigheter. Vi var 6 personer totalt här på torpet så ibland blev det köbildning för toa/duschbesök men det hela gick dock bättre än förväntat. Sovplatser av varierande kvalité till besökarna men vadå...alla fick plats ;-) Vidare kan nämnas att det krävs stora pannor och grytor när man ska laga mat till sex personer plus någon portion till. Diskmaskinen gick ofta men å andra sidan  är det tur att vi har en diskmaskin överhuvudtaget  ;-) Det gick mindre kaffe än förväntat, vi hade bunkrat upp ordentligt eftersom besökarna räknas till kategorin kaffesvampar ;-) Jaja, jag hoppas att alla kände sig välkomna och nästan som hemma...

På fredagen var vi först på begravning och efterföljande minnesstund med mat, senare på kvällen var vi ett gäng som for till Nyköping för att se filmen "Snabba Cash".
Snabba Cash var en ganska rå svensk film som handlade om en kille som levde över sin ekonomi och sociala statusgrupp och sedemera hur han drogs in i en värld av organiserad brottslighet. Filmens sensmoral var, ge dej inte in i detta du bara sugs in djupare och djupare...Ovanligt rå och verklighetstrogen(tror jag iallafall) film för att vara svenskproducerad. Sevärd, 3,5 + är min bedömning :-)

På lördagen var det födelsedagsfirande och god mat på Plevnagården i Malmköping. Gott födelsedagsfika fick vi sedan på annan plats, också det i Malmköping.

Under dessa dagar var vi också ute och fotograferade lite...

Kolla in älgkon och kalven som ligger i beteshagen mellan enarna! Fotodatum 100123


Jag provade med sk "digiscoping", Tubkikare Kamakura SP83 ED-glas, kamera NIKON coolpix P6000, stativ Manfrotto. Koncentrationen är som synes stor...


Så här såg det ut i kameran...


Så här blev en av bilderna...det var väldigt långt håll att fotografera på, även med tubkikaren...Men okej :-) Jag har inte lärt mej alla funktioner hos kameran och hur man hanterar den vid digiscoping heller så man får vara nöjd hehe :-)


Så här var det runtom fotograferingsplatsen...Flygande Aigo!! Busbusbus ;-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0