Artrikedom & tuffa bilder

Det är helt otroligt vad stor artrikedom vi har här nere vid torpet!! Framförallt har vi mycket fästing, skogsnigel, kopparödla, tvestjärt och padda!! Den stora mångfalden av organismer kan man se på med helt olika perspektiv... dvs både negativt och positivt perspektiv ;) Själv tycker jag att det är roligt med de flesta, har dock funderat på att TBE-vaccinera mej pga all fästing här...Här kommer lite bilder  som fotades häromdagen.Trollslända i frontperspektivFyrfläckig trollsländaGräshoppor
Svart ängstrollslända

Blodröd ängstrollslända
Padda i vägen vid gräsklippningKantarellsäsongen har börjat...skogsdike 15 meter från torpet :)
Blåbären är mogna.Lugn helg

Helgen har varit lugn...Igår klippte jag gräsmattan, detta evighetsgöra :(  den här årstiden. Stina körde på en kopparödla och tyckte det var så äckligt så sedan fick jag fortsätta klippa...TACK å LOV så klarade sig kopparödlan(jag har bara klippt ihjäl sisådär 4 stycken det här året). Stina övergick till att montera upp agilityhinder till hundarna på den nyklippta gräsmattan istället.

Jag har också packat upp en en del verktyg och manicker och fått lite ordning i vår verkstad. Vidare har jag pysslat med lite flyttkartonger, dess innehåll allstså...Flyttkartongsdrivan minskar:) Det återstår väl sisådär 14 kartonger...PlattTVn, hemmabiosystemet och stereon skall kopplas in såsmåningom.

Vi köpte bla två långa byråer(Malm 6lådors) på IKEA som nu skall monteras ihop så att vi kan få undan lite grejor i dessa. Vi köpte oxå ett vitrinskåp som Stina monterat ihop och det har jag redan fyllt med diverse glas och flaskor. Snart är vardagsrummet beboeligt - härligt! Jippy!

I lördags grillade jag älgstek till middag...mmm gott blev det:) Här kommer några bilder från helgen.


Say no more..Noicy tittar på när matte grillar. Det luktar ju gott :)Vackra stockrosor i vår rabatt
Rosbuske, vacker men taggig!

Nä nu måste jag fixa till morgondagens matsäck och ladda kaffebryggaren. Stina skall kliva upp vid 03.10 och jag vid 05.30 så godnatt på er allihopa som väntat så länge på min bloggcomeback - love you all :)Semesterhistoria från renhagen

Under semestern hade jag den otroliga förmånen att få följa med min sambo till renhagen på kalvmärkning! Det var min första kalvmärkning så det var väldigt intressant...Jag hjälpte till med det lilla jag kunde...bla så fick jag springa allt vad jag pallade bakom renhjorden från fångstarmarna upp till renhagen - jaaaa det var lite jobbigt att springa på blötmyr i gummistövlar men efter sisådär 15 minuters pustande och hostande så hade man hämtat sig ;-)

Så skulle jag då få lära mig att snara en renkalv med snarspö...Min anspänning var hög och min sambo instruerade hur det skulle gå till och att jag skulle akta mej för att fånga en vaja för då kunde det gå riktigt illa.

Jaha, sagt å' gjort, så smög jag mej på en kalv lite snett bakifrån, lägger in snarspöets linögla mellan klövarna och då börjar renhjorden typiskt nog att röra på sej...Jag börjar om på nytt och lägger in linöglan mellan klövarna och drar till! Jaaa, den sitter tänker jag, men till min förskräckelse ser jag att det sitter en Vaja, jo just det en VAJA i öglan...HJÄLP, av ren förskräckelse släpper jag snarspöet för jag vet ju inte vad jag ska göra...Till saken hör att man aldrig aldrig aldrig får släppa en snarad ren.

Vajan far i väg i hagen med snarspöet slängandes efter sig och i hagen finns både barn och åldringar som kan råka illa ut. Alla inne i renhagen fokuserade på att ta fast vajan, det var prio ett... och snart var hon fångad med lasso. Snacka om att jag skämdes och bad om ursäkt för att jag ställde till problem. SKAM DEN SOM GER SIG...Jag tog nya tag och snart hade snarat min första renkalv och efter det snarade jag två till som jag dessutom lösgjorde själv oxå...Det var en lärorik kväll. Här kommer några underbara bilder från renhagen...Tack till Samebyn för att jag fick vara med!!!


Vaja, kviga och kalvMygg fanns det gått om...det var tydligen bra att det var så vid kalvmärkningen...


Två nyfikna eller vad man nu skall säga ;)


Midnattsolsbelyst ren


Liten och söt...


Jag hjälper till med att sätta upp väv inne i renhagen


Vacker natur


Midnattsol

Ursäkta mej...

Ja inte ska man säga att jag är snabb på att blogga men som förklaring kan jag säga att vi har haft ooootroligt mycket att göra sedan vi kom hem från semestern...Ursäkta dröjsmålet...Ni är några stycken som har klagat via bloggen, sms och telefon. Det får jag ju faktiskt ta på ett positivt sätt :) Det är kul att ni tycker om att läsa min blogg!

Sedan hemkomsten har det varit jobb, flyttkartonger, flytt av möbler, gräsklippning och grästrimmning (det såg ut som en djungel här...) -  och jag glömde ännu mer flyttkartonger....Vi har även passat på att njuta av lediga dagar med bla IKEAbesök i Linköping, födelsedagsfirande, Canastaspelande och besök på Malmamarknaden. Tack Maj & Gunnar för gott kaffe och bröd :)

Jag kan bara säga att nästa gång jag flyttar anlitar jag flyttfirma...H-vete vad grejor att kånka med. Tack ElliKari för hjälpen, vad gjorde vi utan dej :) Tack även till Cissi, Pia och fam Lindgren för hjälpen. Alla vänners hjälp är guld värd!!!
Så här såg det ut vid flytten, tre bilar och 4 släpvagnar på gården...Pust vad grejor!!


RSS 2.0