Kåbdalisvistelse!

Så vidare till Stinas föräldrahem i Kåbdalis :) Skoter och skidföret var dock sämre här än i Jämtland pga stort snödjup, höga dagstemperaturer, regn och sol.
Nåja skam, den som ger sig...En dag tänkte vi att vi skulle iväg å prova fiskelyckan. Nisse, Jonas, Stina och jag begav oss iväg med tre skotrar av olika modeller och efter ca 500-600m och ett flertal fastkörningar fick vi så ge upp och vända om :( Snön var som socker och det fanns ingen botten, man sjönk ned till midjan i blötsnön då man klev av skotern för att få lös den. Snacka om rutten snö! Det tråkiga var att en av skotrarna dessutom gick sönder och fick bogseras till väg för vidare frakt hem med släpvagn. Vi var dock inte så deppade efter dagen, vi hade iallafall gjort ett försök!
Jag provade istället skidföret efter skoterlederna med hundarna...Det var bärighet för det, men blött och slaskiskt ute på isarna. Åkte ca 6km med hundarna första dagen och det är inte så illa eftersom föret minst sagt var lite tungt plus att jag inte stått på skidor tidigare i vinter
. Hundarna tyckte det var jätteroligt :)) Lite träningsvärk har jag ju haft men vadå...Det var bara till att ta en runda till nästa dag...Vi har ju som sagt fler hundar och det är lite för trixigt med 4 hundar i flexikoppel framför. Två hundar per tur räcker gott å väl :)

Ila t h(Bombax Jokasta) och Noicy t v (Bombax Noicy). Värsta dragspannet!! ;PLedskyltar vi passerade....

Två dagar har vi använt till att hälsa på vänner. En dag var vi till Piteå och hälsade på hos En Båårdiz kennel och kennel Lappstintans. Middag blev det på Pit stop tillsammans med Stinas mamma ElliKari och Jonas(Stinas bror).
Andra dagen var vi till Råneå och hälsade på bekanta till Stina. Sedan åkte vi in till Luleå och Stina bjöd på kinamat på Waldorf. Gottgott :)

Igår var vi ut en sväng till en av renhagarna och tittade lite.


Nåja, fortsättning följer...Nattinatt!Kommentarer
Postat av: Maria i Hammerdal

Skitför för skotrar när det blir som socker av snön... kul ändå att se Noicy i så fin form :o)gamla tanten... <3

2010-04-16 @ 00:57:19
Postat av: Göran

Skandal! Har ni varit oss ovetandes i dessa trakter!!!! Ni måste alltid titta in till Sunnansjö när ni är i närheten! Det måste vara en lisa för din själ att få besöka platser som Kalvan, Fingervattne och Överstvattne! Titta in nästa gång.....!

2010-04-18 @ 02:20:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0