Födelsedagsfirande

Jahaja så ingår man i ngn sorts 40-klubb. Alla pratar om den men jag vet inte vad den är för något.
Ja...jag har varit iväg och gjort mammografi men sen vet jag inte.

Jag hade iallafall fullt upp när jag då så småningom kom hem från det ansträngande jobbet som traktorförare...(nä skojar bara) Fullt upp, blombud, besök, telefonsamtal, sms och öppnande av presenter och gratulationskort. Stina hade under morgontimmarna(då jag var på arbetet) röjt, dammsugit, diskat och fixat tårta innan hon sedan drog iväg på kurs i Linköping. Stina hade oxå ordnat så att det kom besökare så att jag inte skulle behöva sitta ensam på kvällen. Så omtänksamt, ja jag säger då det :-) Uppvaktning fortsatte även nästa dag oj,oj...Mer firande blir det till helgen!! Tack till alla som på ngt sätt kommit ihåg mej på min 40-årsdag!! Det är alltid roligt att bli ihågkommen, så roligt :-)


Tusen tack!


Långsamma arbetsdagar...

På måndagsmorgonen fick jag veta av chefen att jag skulle lånas ut några dagar till ett annat företag som gjorde jobb på uppdrag av Svenska fastighetsverket. Jag skulle enligt uppgift köra traktor!!! Min första tanke var, shit alltså, jag har ju aldrig kört en traktor. Nervöst alltså men okejdå det var bara att ta sig an uppgiften. Min nästa tanke var yippie! Jag får köra traktor ;-) jag får köra traktor, traktor, traktor!!

Väl på plats fick jag så veta att vi skulle lägga ut/dra avloppsslang. Jag satte mig i traktorn och tänkte, vad i hela friden händer om traktorn "skuttar" iväg okontrollerbart och jag välter i åkerdiket?? Som tur var behövde jag inte tänka så länge å mycket på det.. för det fanns skyltar i traktorhytten där det stod följande:WARNING! AVOID CRUSHING Do not jump if machine tips. Hold fast to wheel if tractor overturns. DO NOT JUMP         Jaja..självklarheter alltså, fniss, fniss ;-)

Min uppgift var att med traktorn dra fram en slanglängd på 12 meter sedan vänta 20 minuter, dra fram 12 meter slang igen, vänta 20 minuter osv. I slutet av varje dag kom så höjdpunkten...;-) jag fick åka och vända traktorn, köra tillbaka samma väg för att med traktorns framhjul förflytta slangen åt sidan till vägdiket/åkerkanten. Traktorn framförde jag i ca 1,5 km/h - snacka om disapointment!!

588 meter slang blev det under 2,5 arbetsdagar. Mycket väntande och kaffe i traktorn alltså. Lite långsamt var det men int' var det stressigt iallafall ;-) Man måste se livet från den ljusa sidan :-)
Första snöflingorna!

I veckan som gått har vi sett de första snöflingorna här nere...Nog har det varit kallt för årstiden tror jag. Nu har det blivit några grader varmare och regn. Att vi går mot kallare tider märks också i djurvärlden. När Stina skulle gå ut och hämta glass i frysboxen som står i gäststugan höll hon på att få hjärtsnörp, på insidan ytterdörren hängde/kravlade 4 st små darrande fladdermöss!! De är alltså på väg in i sin vinterdvala...Stina vill ha bort fladdermössen och jag vill ha kvar dem. Jag är dock lite orolig över att de faktiskt kommer att frysa ihjäl där de sitter nu...Nog för att de klarar minusgrader när de befinner sig i vinterdvala men vi kommer ju att öppna upp dörren lite nu å då när vi ska till frysen.Jag leker med Tikki efter att jag kommit hem från jobbet. Å ja ja... jag vet att jag har foppatofflor på mej. Jag trodde inte det skulle hända för de är ju så jvl fula. De är faktiskt  fruktansvärt jvl fula men det är lätt att halka in i dem.


Stina har satt upp den samiska flaggan på vårt entrétak. Fantastiskt snygg flagga!!


Jobbet den här veckan har varit allsidigt...målning av fönsterbågar och ett par pardörrar, tvättning av foderbord,buskröjning runt hus, rensning av hängrännor, flyttning av betesdjur mmRuntom och i den här ladugården har jag jobbat i veckan. Väldigt kall och isande vind ute den här veckan.Här är foderbordet inne i ovanstående ladugård. Hereforddjuren är nyintagna från bete. Jag hade fullt upp i 1½ dag med att tvätta rent det här foderbordet. Spolade på för fullt med hetvattenhögtryckstvätt i en och en halv dag som sagt...Foderbordet är 53 meter långt och det blev några gångers spolande fram och tillbaka kan jag säga. Innan djuren togs in ströade jag också upp djupströbäddarna med halm. Tio halmbalar fördelade på två bäddar.

Imorgon är också ledig dag så vi har en del planer bla att åka på IKEA i Linköping :-)


Planerna inför helgen var många...

Ja så har det varit helg igen då...Några planer/göromål hanns med, andra inte. Stina har jobbat och jag har fixat här hemma. Storstädning med dammsugning och skurande av golv, disk och en uppsjö av tvätt. Passade också på att torka bort en hel del flugskit bla på alla tv/data-skärmar i hushållet. Det är helt otroligt vad flugor kan skita ner!
Har oxå putsat en del fönster i helgen, för nu börjar det bli dags att sätta upp innerfönstren här på torpet. Temperaturskillnaden mellan inne och ute börjar nu bli så pass stor att det kondenserar på insidan av fönsterrutorna. Vi har en luftvärmepump installerad här på torpet och den håller värmen riktigt bra i två av rummen iallafall, i de övriga rummen är det mer som underhållsvärme. För att få riktig govärme har vi börjat elda i kökspannan. Jag kastade in den sista veden i vedboden (småpinnved ca 1,5 kubikmeter) häromdagen för nu får vi väl börja räkna med lite höstregn framöver.
Kameraholken är också intagen för säsongen...Nu ska jag bara rengöra elkontakterna som ärgat lite.Noicys höstutseende ;-) 10½ år gammal då får man vara lite grå.Bakifrån och framåt: Noicy trimmad, Tikki nästan färdigtrimmad, Ila halvtrimmad :-)


Vardagsrummet. Inga gardiner pga bättringsmålade fönsterbågar och fönsterputsande.


På återseende allihop, nu är det sängläge som gäller :-)

Tikki avsöker såtar!

Helgen har varit blåsig med regnskurar men däremellan riktigt ärtigt väder faktiskt ;-)

Vi har varit lediga och bara vistats här hemma...Vanliga vardagssysslor som städning mm. Efter en del slipning och lackning så är äntligen tröskeln i gäststugan på plats! - Skönt att få någonting klart.Idag har Stina och Tikki följt med jaktlaget som jagar här runt torpet. Det här var Tikkis första jakt som stöthund/kortdrevshund. Han sökte nog rätt bra i såtarna men det dök inte upp några djur...Rådjuren och dovhjortarna höll sig undan den här gången. Tack till laget för att vi fick chansen att vara med!!Stinas snygga pojke - Tikki (halvtrimmad men vadå? Idag var det jakt som gällde!)Bra halsband, syns väldigt bra.

Nähä nu är det dags att gå i säng...Vi hade just börjat se filmen Kautokeinoupproret och så tog vi en paus och då passade jag på att blogga lite...Får se om vi orkar se filmen färdigt.
//Godnatt & Sov gott!

RSS 2.0