Fågelbordet!!

Eftersom jag är så intresserad av att titta på fåglar så blir det också lite fågelbilder...Fågelintresset har också smittat över lite på Stina och det är ju positivt ;-) För övrigt så har Grönfinkarna försvunnit i vinter, var har de tagit vägen måntro...kanske längre söderut??  Vi har inte sett till en enda domherre heller - konstigt!  Jag har hört sägas att det är ovanligt lite fåglar här i år.


Tofsmesen - en liten svårfotograferad rackare!


Större Hackspett


Nötväcka


Gulsparv


Liten svartmes och stor talgoxe :-)


Den nyfikna talltitan, yes I'm sure, det är en talltita och inte en entita...


Dansande liten Ila som oxå ville visa upp sig på bild! Varför ska det bara vara fåglar? Matte har fått pippi;-)


Kylan och snön håller i sig :-D

Här är det fortfarande kallt för att vara i dessa trakter. Snön ligger kvar och det är fantastiskt vackert:-)
Det kom ca 26 cm snö vid senaste snöfallet tidigare nu i veckan. Det blev lite snöskottande men vadå, en ska int' klaga...Det är härligt att vara ute å röra på sig ;-)

Förövrigt så är vi väldigt sugna på att köra skoter just nu å då menar jag väldigt sugna ;-)


Skottade gångar uppe vid vedbon och gäststugan/lillstugan.Snödjupet är ca 55cm!! Här har det inte varit så mycket snö på länge...Någon statistik har jag inte koll på men är det någon som vet så rapportera gärna genom att kommentera ;-)


Vackert väder!!Snötyngda granar och kottar!

Fullt hus(torp) & Digiscoping!!

20 -24 januari hade vi besök av hela Kåbdalisgänget (dock ej hundarna). Det var roligt att få besök men det kunde ha skett under roligare omständigheter. Vi var 6 personer totalt här på torpet så ibland blev det köbildning för toa/duschbesök men det hela gick dock bättre än förväntat. Sovplatser av varierande kvalité till besökarna men vadå...alla fick plats ;-) Vidare kan nämnas att det krävs stora pannor och grytor när man ska laga mat till sex personer plus någon portion till. Diskmaskinen gick ofta men å andra sidan  är det tur att vi har en diskmaskin överhuvudtaget  ;-) Det gick mindre kaffe än förväntat, vi hade bunkrat upp ordentligt eftersom besökarna räknas till kategorin kaffesvampar ;-) Jaja, jag hoppas att alla kände sig välkomna och nästan som hemma...

På fredagen var vi först på begravning och efterföljande minnesstund med mat, senare på kvällen var vi ett gäng som for till Nyköping för att se filmen "Snabba Cash".
Snabba Cash var en ganska rå svensk film som handlade om en kille som levde över sin ekonomi och sociala statusgrupp och sedemera hur han drogs in i en värld av organiserad brottslighet. Filmens sensmoral var, ge dej inte in i detta du bara sugs in djupare och djupare...Ovanligt rå och verklighetstrogen(tror jag iallafall) film för att vara svenskproducerad. Sevärd, 3,5 + är min bedömning :-)

På lördagen var det födelsedagsfirande och god mat på Plevnagården i Malmköping. Gott födelsedagsfika fick vi sedan på annan plats, också det i Malmköping.

Under dessa dagar var vi också ute och fotograferade lite...

Kolla in älgkon och kalven som ligger i beteshagen mellan enarna! Fotodatum 100123


Jag provade med sk "digiscoping", Tubkikare Kamakura SP83 ED-glas, kamera NIKON coolpix P6000, stativ Manfrotto. Koncentrationen är som synes stor...


Så här såg det ut i kameran...


Så här blev en av bilderna...det var väldigt långt håll att fotografera på, även med tubkikaren...Men okej :-) Jag har inte lärt mej alla funktioner hos kameran och hur man hanterar den vid digiscoping heller så man får vara nöjd hehe :-)


Så här var det runtom fotograferingsplatsen...Flygande Aigo!! Busbusbus ;-)


Lugn helg

I helgen har vi bara tagit det lugnt :-) Ätit god mat och sovit gott och mkt :-) Det har också blivit mildare väder här, tyvärr har det dock varit gråtrist och idag snöfall och blåst.  Förövrigt kan nämnas att jag skaffat mej en facebooksida...Stina säger att jag fallit för grupptrycket men va fn det gör väl inget, eller?Min nya frisyr. Jag är riktigt nöjd eller så är det kärringvarning??
Lägg oxå märke till det fina halsbandet(SNÖ of sweden), en födelsedagspresent från en
mkt god väninna :-)


Aigo - Stinas snygging no 2Dovhjortar utanför SågtorpshagenHemma igen :-)

Borta bra men hemma bäst, det tyckte nog hundarna oxå efter 14 timmars bilfärd ;-)

Väl hemma var det till att packa in alla grejor och ta in ved för att tända upp eld och få upp temperaturen här inne på torpet. Stinas mormor har skött om posten, blomvattningen och fågelmatningen åt oss medan vi varit borta och Roland har varit här och eldat. Tur att vi har släkt och goda vänner till hjälp, vad gjorde vi utan er?

Natten till lördag var det -22grader här och på lördagsmorgonen hade vårt vatten frusit :-( Det var bara att fara iväg och köpa vattendunkar och fixa vatten. Ingen panik, allt ordnar sig...Vidare har vi problem med avloppet till tvättstället inne på toan, kanske bara stop, kanske fruset? Det hela sitter iallafall nere i golvet, jag har haft lös hela röret under tvättstället och rengjort det men jag har inte gått vidare eftersom jag saknar rensband. Har försökt att hälla i kokhett vatten men det är pallstopp så det svämmar bara över på toagolvet, ingen mening. Jaja idag kom Per och Roland hit och tinade upp våran vattenledning, det hade frusit på samma ställe som förut dvs ute i pumphuset. Nu har vi iallafall vatten igen, tack tack :-D
Vidare har Stina haft problem med en trojan och en medföljande skum fil vid namn raw32.exe(låg under autostart) på sin dator. Ingen panik, allt ordnar sig... Det tog en massa tid och en del telefonsamtal innan allt löste sig med det...
Imorgon får vi hjälp med tvättställsavloppet, under tiden tvättar vi händer och borstar tänder i köket, det löser sig som sagt, glöm inte ingen panik, allt ordnar sig ;-)


Nötskrika under fågelbordet


Isigt på insidan av ytterfönstret i köket, frostigt och vackert :-)


Sågtorpsvägen med plogkanter på ca 30cm!! Vackert väder med -15 grader igår.Dovhjortarna har det tufft med den djupa snön och (kylan) mattillgången.
De är just nu samlade i olika grupperingar ute på gärdena.

Jul & nyårsfirande i norr!

Den 18 december bar det iväg norrut :-) Vi övernattade i Brunflo hos Monica, Bertil & Bobby. Lämpligt att få övernatta efter ca 62 körda mil! Hos Monica & Bertil var det rena hotellet, suveränt god mat, gott vin, trevligt umgänge och färdigbäddade sängar. Suveränt med goda vänner :-) På lördagen fortsatte vi så norrut...Stina, Tikki och Aigo blev upphämtade i Storuman för vidare färd norrut och jag vände om för att tillbringa några dagar i Lillviken hos min pappa och bror.
I Lillviken var det (liksom överallt) kallt...brrr...Var ute och körde skoter en dag i -25graders kyla. Det gick ganska bra eftersom man har hjälm med visir och handtagsvärmare på skotern!! En dag var jag in till flata och passade på att hälsa på några vänner.
Den 23 december for jag, Noicy och lilla löpande Ila vidare till Kåbdalis(ytterliggare ca 46 mil norrut)  för jul och nyårsfirande tillsammans med Stina mfl :-)   Där var det oxå(liksom överallt) kallt...Blev inte så mycket utevistelse där utan istället mest inneaktiviteter. Mkt spel och film!!  En dag var vi dock in till Piteå för att leverera renkött och hälsa på borderterriervänner :-) Åkte hemmåt mot Sågtorp den 7:e januari efter att ha parasitgästat Rune & Ellikari i 2,5 vecka(skojar bara).


Rådjursutfodring på andra sidan sjön i KåbdalisAigo med ett stooort köttben!Axa och Tjapp, två av hundarna i hushållet i Kåbban

RSS 2.0